Wat is een in-app-abonnement en hoe implementeer je het [6 tools] (2023)

Tegenwoordig zijn in-app-abonnementen overal; gebruikers moeten zich aanmelden voor een terugkerend abonnement om toegang te krijgen tot app-aanbiedingen op streamingplatforms, leer-apps en kranten.

Laten we eens kijken naar een scenario: u hebt een e-learning app om nieuwe vaardigheden te leren. Nu biedt de app slechts enkele basislessen gratis aan, maar je moet geld uitgeven om een ​​abonnement te kopen voor toegang tot de geavanceerde leerinhoud. Dit worden in-app-abonnementen genoemd.

In-app-abonnementen geven toegang tot de exclusieve app-inhoud en de toegang wordt ingetrokken zodra het abonnement wordt opgezegd. Het is vermeldenswaard dat het systeem het abonnement automatisch verlengt totdat de gebruiker het in-app-abonnement opzegt. Klinkt intrigerend? Laten we er meer over praten!

Voordelen van In-app abonnement

Wat is een in-app-abonnement en hoe implementeer je het [6 tools] (1)

In-app abonnementen bieden tal van voordelen; de voor de hand liggende staan ​​​​hieronder vermeld.

monetization

In-app-abonnementen bieden een handige manier om geld te verdienen met je app en beloond te worden voor je harde werk.

Inkomsten Generation

App-abonnementen maken bijna 50% uit van de totale inkomsten die door apps worden gegenereerd en zorgen daarom voor een consistente inkomstengeneratie.

Merkentrouw

Aangezien er duizenden apps zijn voor elke categorie, is het vastleggen en opbouwen van een veelbelovende gebruikersbasis een zware taak. In-app-abonnementen bieden een betrouwbare manier om te voorkomen dat gebruikers ergens anders heen migreren.

Betaalgemak

In-app-aankopen vergemakkelijken eenvoudige betalings- en aanmeldingsopties die gebruiksgemak bieden en de tevredenheid van gebruikers verhogen.

Gemakkelijke promoties

Last but not least zijn in-app-aankopen een efficiënte manier om de meest populaire inhoud te promoten met behulp van aantrekkelijke aanbiedingen voor uw gebruikers.

Functies van in-app-abonnement

Wat is een in-app-abonnement en hoe implementeer je het [6 tools] (2)

De typische kenmerken van in-app-abonnementen zijn als volgt:

Lage abonnementen

Gewoonlijk rekenen in-app-abonnementen een kleiner bedrag van de klanten om nieuwe gebruikers aan te trekken in plaats van een enorm bedrag tegelijk in rekening te brengen.

Terugkerende inkomsten

In-app-abonnementen zorgen voor stabiele inkomsten, wat een bron van consistente inkomsten kan zijn voor app-eigenaren.

Cross-platform synchronisatie

In-app-abonnementen moeten worden gesynchroniseerd met het account en worden weergegeven wanneer u bent aangemeld bij verschillende abonnementen.

Hoe in-app-abonnementen implementeren?

Hier is het stapsgewijze proces voor het implementeren van in-app-aankopen in uw app:

  • Maak uw aanbieding met een beschrijving van uw inhoud, prijs en regels.
  • Beperk uw exclusieve app-aanbod en bekijk er voorbeelden van.
  • Dien uw app met in-app-abonnementen in en publiceer deze in de Store.

In-app aankopen implementeren in je app is makkelijker gezegd dan gedaan.

Gelukkig zijn er verschillende tools beschikbaar om u te helpen in-app abonnementen implementeren en genereer duidelijke inkomsten uit uw app.

RevenueCat

Bedrijven houden van notie, Buffer en VSCO liefde Opbrengst Cat voor de eenvoud en het eenvoudige integratieproces voor het implementeren van de abonnementsfunctie.

Volgens RevenueCat vertrouwen de beste abonnement-apps op hen voor het implementeren van in-app-aankopen, het beheren van klanten en het verhogen van de inkomsten op hun platform zonder dat ontwikkelaars tonnen code hoeven te schrijven.

Wat is een in-app-abonnement en hoe implementeer je het [6 tools] (3)

Het platform biedt open-source in de praktijk geteste mobiele SDK's, die binnen enkele minuten kunnen worden geïmplementeerd om app-abonnementen te implementeren.

Het biedt ook een omhulsel rond Apple's StoreKit en Google Play Billing, die alle details bieden met betrekking tot de abonnementsstatus van de klanten en de noodzaak voor serveronderhoud of het schrijven van backend-code overbodig maken.

RevenueCat kan moeiteloos real-time aankoopgebeurtenissen verwerken, zoals het starten van een proefperiode, abonnementen en annuleringen, en biedt diepgaande abonnementsanalyses en realtime rapportage voor de belangrijkste statistieken.

Dankzij de robuuste integratie en webhooks is het mogelijk om de in-app-opbrengstgegevens en levenscyclusgebeurtenissen van klanten snel te synchroniseren met elk platform dat u praktisch gebruikt. RevenueCat biedt platformonafhankelijke mogelijkheden en is compatibel met bijna alle populaire apps over de hele wereld.

GoodBarber

Genereer meer inkomsten uit uw app door abonnementen voor in-app-aankopen te implementeren met behulp van Goodbarber's in-app aankoopextensie. De add-on is ongetwijfeld een van de beste manieren om geld te verdienen met uw app door abonnementen te verkopen en tegelijkertijd de gebruikers betrokken te houden.

Wat is een in-app-abonnement en hoe implementeer je het [6 tools] (4)

GoodBarber biedt native in-app abonnementsmogelijkheden in alle apps die op zijn platform zijn ontworpen en de gebruikers gedurende een proefperiode van 30 dagen.

Het maakt het mogelijk om een ​​automatisch verlengbaar abonnementsmodel in de app te implementeren waarmee gebruikers toegang hebben tot exclusieve inhoud en functies zolang het abonnement actief is. Dit systeem geeft gebruikers permanent toegang tot exclusieve content.

De in-app-aankoopextensie van GoodBarber wordt door verschillende makers van inhoud gebruikt om abonnementen te verdienen, samen met apps die online cursussen, kranten, radio-inhoud en meer aanbieden om een ​​naadloze aankoopervaring te implementeren

Qonversion

Qonversie is een dataplatform voor abonnementen voor mobile-first bedrijven dat platformonafhankelijke abonnementen samen met omzetanalyses, betrokkenheidsautomatisering en integraties op één plek aanbiedt, waardoor uw app meer inkomsten kan genereren.

Het platform behartigt de belangen van de ontwikkelaars door SDK's aan te bieden die het implementeren van in-app-aankopen, het controleren van abonnementsstatussen, het beheren van abonnees en het bekijken van diepgaande abonnementsanalyses een fluitje van een cent maken.

Wat is een in-app-abonnement en hoe implementeer je het [6 tools] (5)

De functies waarvan u gebruik kunt maken met Qonversion staan ​​hieronder vermeld:

  • Stuur automatisch gepersonaliseerde meldingen samen met promotionele aanbiedingen tijdens abonnementsaanbiedingen of in-app-evenementen.
  • Platformonafhankelijke mogelijkheden op iOS, Android, Stripe en meer voor het afhandelen van aankopen en abonnementen.
  • Gebruik ingebouwde realtime dashboards om cohorten en terugkerende inkomstenanalyses te analyseren.
  • A / B-testen functie om te experimenteren met de verschillende prijzen van in-app-aankopen en betaalmuren.
  • Gebruik meerdere trackingstatistieken, zoals inkomsten, het aantal abonnementen en aankopen, de proef gestarte en geconverteerde gebeurtenissen, en meer om weloverwogen beslissingen te nemen.

Apphud

Het bieden van een alles-in-één infrastructuur voor de groei van uw app, apphud helpt de marketing- en productmanagementteams om de juiste beslissing te nemen, ondersteund door data en tools.

De tool maakt het ook mogelijk om abonnementen voor in-app-aankopen in uw mobiele app te integreren door een codefragment te gebruiken, waardoor servercode niet meer nodig is.

Wat is een in-app-abonnement en hoe implementeer je het [6 tools] (6)

Apphud maakt krachtige inkomsten mogelijk en biedt een diepgaand inzicht in analyses van gebruikersacquisitie, samen met integraties in mobiele analyses, marketingplatforms en boodschappers. Het stelt je ook in staat om A/B-experimenten uit te voeren om te bepalen welke in-app-aankopen beter presteren.

Bovendien helpt de tool u ook bij het automatisch aantrekken van vervallen klanten, het verlagen van het klantverloop en het verkrijgen van waardevolle inzichten in annuleringen.

Apphud is compatibel met zowel iOS- als Android-platforms, en het abonnement dat op elk platform is gekocht, is voor u beschikbaar op beide platforms.

Checkaso

Gebruikmakend van de mogelijkheid van Apple om inhoud te promoten en inkomsten te genereren via iOS-apps, checkaso kan de perfecte in-app-aankoopoptie blijken te zijn om uw gebruikers de extra inhoud te laten betalen die uw app hen te bieden heeft.

De in-app abonnementsaankoopoptie die door het platform wordt aangeboden, wordt geleverd samen met concurrentieanalyse en promotietools die uw aanbod promoten bij het klantenbestand van uw app.

Wat is een in-app-abonnement en hoe implementeer je het [6 tools] (7)

Checkaso houdt rekening met de belangen van iOS-ontwikkelaars en makers en maximaliseert de inspanningen om inkomsten te genereren. Het is gewapend met krachtige functies die uw gebruikers dwingen een in-app-aankoop te doen.

Wat uniek is aan Checkaso, zijn de nuttige inzichten in het prijsbeleid van uw concurrenten die u hier gemakkelijk kunt bekijken, zodat u een idee krijgt van waar u moet beginnen. Het stelt je ook in staat om de zoekwoorden en ASO-matrices zoals zoekvolume, vertoningen en positie bij te houden om de concurrentie voor in-app-aankopen voor te blijven.

Paddle

Tot slot, laten we uitchecken Peddelen een implementatietool voor in-app-aankopen die bevestigt dat u uw app-inkomsten kunt verhogen zonder dat u een flink bedrag als prijs hoeft uit te geven. Gericht op het Apple-ecosysteem, biedt Paddle In-app-aankoop een verscheidenheid aan flexibele abonnementsopties samen met handige retentietools voor de app-makers.

Wat is een in-app-abonnement en hoe implementeer je het [6 tools] (8)

Bovendien stelt Paddle de makers in staat om naast Apple Pay extra betaalmethoden te implementeren en meer factureringsmodellen te kiezen. Paddle kan dus worden beschouwd als een sterk alternatief voor het betalingssysteem van Apple.

Eenmaal geïmplementeerd, beheert Paddle alle complexe inkoopbeheerverantwoordelijkheden, variërend van wereldwijde verkoopbelastingen tot klantenondersteuning automatisch, waardoor de last van uw schouders valt.

De lagere kosten helpen u meer te verdienen, en de mogelijkheid om vooraf te betalen versnelt het genereren van inkomsten, helpt abonnementen te behouden, herstelstromen voor betalingen te implementeren en biedt ook een PayPal-betalingsoptie.

Conclusie

In-app-aankopen winnen snel aan populariteit en spelen een sleutelrol bij het genereren van inkomsten van verschillende apps. Het implementeren van in-app-aankopen kan lastig zijn en is een tijdrovende en veeleisende taak.

Gelukkig zijn de tools die we hierboven hebben genoemd uitgerust met krachtige functies die kunnen helpen bij het stroomlijnen van het proces van het implementeren van een in-app-abonnement in uw app.

U kunt ook een aantal beste verkennen tools voor app store-optimalisatie om conversieratio's en downloadnummers te verhogen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated: 18/05/2023

Views: 5478

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.