Rajasthan en Kamelenfestival | Culturele groepsreis | SRC Reizen (2023)

De reis in het kort

dag 1

Vlucht Amsterdam – Delhi

dag 2

Stadstour door Old and New Delhi

dag 3

Naar Agra en wereldwonder Taj Mahal

dag 4

Naar Fatehpur Sikri en roze stad Jaipur in Rajasthan

dag 5

Per jeep naar fort van Amber en koninklijke stad Jaipur

dag 6

(Video) Rondreis Noord India & Rajasthan | Djoser

Het kamelenfestival in de tempelstad Pushkar

dag 7

Naar een van de mooiste steden van India, Udaipur

dag 8

Kennismaking met romantische stad Udaipur

dag 9

Bezoek aan Chittorgarh, het grootste fort van Rajasthan

dag 10

Naar sprookjesachtig Bundi

dag 11

Muurschilderingen in het Bundipaleis en vrije middag

dag 12

Van Bundi naar Ranthambore N.P.

(Video) India, rondreis deel1 Rajastan, we beginnen in Delhi

dag 13

Twee safaritochten door Ranthambore N.P.

dag 14

Via het Aravelli-gebergte naar fort Kesroli

dag 15

Dorpswandeling en naar Delhi

dag 16

Vrije tijd en vlucht naar Amsterdam

dag 17

Aankomst in Nederland

(Video) Cultuurshock in India! ✩ Bikaner + Jodhpur #1

Rajasthan en Kamelenfestival | Culturele groepsreis | SRC Reizen (1)

2030 KM

Programma-invulling

100%

De Taj Mahal staat bekend als een echt wereldwonder en het aanschouwen van dit meesterwerk is een onvergetelijke ervaring!

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Delhi

We vliegen naar India. Na aankomst op de luchthaven van Delhi worden we naar het hotel in deze stad gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 40 km)

dag 2: Old en New Delhi

De eerste indrukken van India zijn overweldigend! Tijdens een stadstour door het westers aandoende New Delhi zien we de Indiapoort en de parlementsgebouwen. In Old Delhi maken we kennis met het echte India. We zien het imposante Rode Fort en wandelen over de kleurrijke Chandni Chowk-bazaar. Hier ervaren we de geuren en kleuren van Delhi volop. (ca. 20 km)

dag 3: De Taj Mahal

In Agra bezoeken we een van ’s werelds mooiste monumenten. De Taj Mahal, een van de bekendste gebouwen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, staat bekend als een echt wereldwonder en het aanschouwen van dit meesterwerk is een onvergetelijke ervaring! Door zijn perfecte architectuur en harmonieuze omgeving straalt het gebouw een ongekende sereniteit uit. Aan de bouw van dit symbool van verloren liefde werkten duizenden mensen en honderden olifanten mee. We overnachten in Agra. (ca. 260 km)

dag 4: Naar Fatehpur Sikri en roze stad Jaipur in Rajasthan

Fatehpur Sikri, eens de hoofdstad van het Mogolrijk, werd na slechts vijftien jaar bewoning al weer verlaten. Nu kunnen we een prachtig bewaard gebleven spookstad bekijken. Ons einddoel van deze dag is Jaipur, waar we twee nachten verblijven. Hier vinden we alles waar Rajasthan bekend om staat: mensen met felgekleurde sari’s en tulbanden, olifanten die door overvolle straten sjokken en heilige koeien die zich niets aantrekken van de dagelijkse hectiek. (ca. 260 km)

dag 5: Fort Amber en koninklijk Jaipur

Met een jeep rijden we naar het indrukwekkende fort van Amber, vanwaar we een prachtig uitzicht over de omgeving hebben. Tijdens een stadstour door 'de roze stad' zien we onder andere het sterrenobservatorium en het Paleis der Winden. (ca. 20 km)

dag 6: Het kamelenfestival in Pushkar

Vanuit Jaipur reizen we naar Pushkar. Pushkar heeft circa 15.000 inwoners en ligt rondom een klein meer aan de rand van de Tharwoestijn. Volgens de traditie is het meer ontstaan toen oppergod Brahma er een lotusbloem liet vallen. Als enige plek in India met een aan Brahma gewijde tempel, is het stadje een bekend bedevaartsoord voor hindoes, vol met tempels en verblijfplaatsen voor de pelgrims. Tijdens de jaarlijkse kamelenmarkt is het stadje voor een paar weken het centrum van Rajasthan. Dit traditionele Indiase festival was oorspronkelijk bedoeld voor de kamelenhandel, maar tegenwoordig is het vooral ook een uitbundig feest. De straten vullen zich met sierlijk uitgedoste kamelen en feestvierende mensen. Ook zijn er traditionele shows te bewonderen. Een waar spektakel! (ca. 170 km)

dag 7: Naar Udaipur

Door de afwisselende natuur van het zuidelijke deel van Rajasthan reizen we naar Udaipur, een van de mooiste steden van India. We verblijven hier twee nachten. (ca. 320 km)

(Video) Rondreis India - Ladakh | Sawadee Reizen

dag 8: Romantisch Udaipur

Udaipur, ‘de stad van de zonsondergang’, ligt prachtig tussen drie meren en donkergroene heuvels. We beginnen de dag dan ook met een boottochtje over het Pichola-meer. Daarna bezoeken we het uit marmer en graniet opgetrokken stadspaleis, het grootste paleizencomplex van Rajasthan. In het oude hart van de stad bezoeken we de aan Vishnu gewijde Jagdish-tempel. We eindigen deze dag in het Saheliyon Ki Bari-park, een mooi park uit de 18e eeuw met talrijke versierde fonteinen, een lotusvijver en een rozentuin. (ca. 20 km)

dag 9: Chittorgarh: het grootste fort van Rajasthan

Deze dag bekijken we de resten van de majestueuze paleizen en tempels in Chittorgarh, het grootste en misschien wel indrukwekkendste fort van Rajasthan, dat 180 meter boven de gelijknamige stad uittorent. We bereiken het plateau waarop het fort werd gebouwd via een steile weg omhoog en passeren daarbij zeven gigantische poorten. Aansluitend rijden we verder naar ons rustieke hotel, waar we de komende nacht verblijven. (ca. 115 km)

dag 10: Van Chittorgarh naar sprookjesachtig Bundi

We rijden naar Bundi, ongetwijfeld een van de meest sprookjesachtige stadjes van Rajasthan! Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan: het is heerlijk ronddwalen door de nauwe straatjes van de bazaar, met haar typisch blauw geschilderde huisjes en ontelbare tempels. We verblijven twee nachten in de omgeving van Bundi. (ca. 190 km)

dag 11: Muurschilderingen in het Bundipaleis en vrije middag

Gedurende de ochtend bewonderen we de vele muurschilderingen in het 16e-eeuwse paleis van de maharadja’s van Bundi. Vanaf de ruïnes van het in 1354 gebouwde Taragarh fort hebben we een prachtig uitzicht over de stad. De middag is ter vrije besteding. (ca. 35 km)

dag 12: Naar Ranthambore

Ooit was het land van Ranthambore het jachtgebied van de maharadja’s van Jaipur. In 1970 werd het tot nationaal park uitgeroepen, en het is inmiddels een van India’s bekendste nationale parken. Er is dan ook kans dat u hier een tijger kunt spotten, of anders een van de vele andere wilde diersoorten, zoals panters, krokodillen en hyena’s. We verblijven twee nachten in Ranthambore. (ca. 150 km)

dag 13: Twee safaritochten in Ranthambore

We maken twee safaritochten door het nationale park: in de ochtend en namiddag. We zien onder andere het mysterieuze 10e-eeuwse Ranthambore-fort, dat midden in de jungle ligt. Het is gemakkelijk voor te stellen hoe de maharadja’s hier feesten organiseerden om hun jachtpartijen luister bij te zetten.

dag 14: Via het Aravelli-gebergte naar fort Kesroli

Na een mooie route door het Aravelli-gebergte bereiken we het idyllisch op het platteland gelegen 14e eeuwse fort Kesroli, waarin we ook in overnachten. Onderweg bezoeken we de beroemdste stepwell, monumentale waterput, van Rajasthan in Abhaneri. (ca. 210 km)

dag 15: Dorpswandeling en naar Delhi

Gedurende de ochtend genieten we van onze unieke verblijfplaats, Fort Kesroli, en maken we een wandeling door het dorp. Na de lunch vervolgen we onze reis naar Delhi voor de laatste overnachting. (ca. 160 km)

dag 16: Vrije tijd en naar huis

Gaat u op deze vrije dag op zoek naar leuke souvenirs? Bij Connaught Circus vindt u allerlei winkeltjes waar zeker iets van uw gading te vinden is! Hier bevindt zich ook de gezellige Tibetaanse markt. Uiteraard kunt u uw laatste uren in Delhi ook gebruiken voor een bezoek aan een van de vele musea. De reisleider voorziet u graag van de beste insiders-tips. Als afsluiting van deze bijzondere reis dineren we ’s avonds nog eenmaal gezamenlijk. Daarna gaan we naar de luchthaven, waar we afscheid nemen van het betoverende India. (ca. 60 km)

dag 17: Aankomst in Nederland

We komen in de ochtend aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

(Video) India: kleurrijk en indrukwekkend

Videos

1. India reis 2016
(Jessie de Groot)
2. Noord-India | Rondreizen Koning Aap
(KoningAapReizen)
3. GROEPSREIZEN Shoestring
(ShoestringReizen)
4. Nepal reizen || Groepsreizen, single reizen én individuele rondreizen
(ShoestringReizen)
5. Rondreis India - Better Places - Verre reizen op maat
(Better Places)
6. Reisbegeleider René over Zuid-India
(KoningAapReizen)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated: 15/02/2023

Views: 5811

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.